Istra granfondo 2019

U subotu, 19. listopada 2019. U Umagu održan je ISTRA GRANFONDO 2019, cestovna biciklistička utrka, već tradicionalno kao posljednji veliki biciklistički događaj u godišnjem kalendaru u Hrvatskoj na kojem su nastupili i vozači BK Rotora: Branislav Buhić, Davor Karas, Hrvoje Tisaj i Siniša Herman.

 

Radi se o cestovnoj biciklističkoj utrci gdje rekreativci i amateri imaju prilike uživati i stjecati iskustvo u vožnji zajedno s profesionalnim vozačima popust našeg Radoslava Rogine kojima na kraju sezone rezultat nije primaran, ali svojim ponašanje i savjetima doprinose edukativno-sportskom elementu ovakvog događaja koji je vrlo popularan u svijetu i organiziran uvijek na vrhunskom nivou.

Naravno, ni ovdje organizacijski nije nište nedostajalo, a preko 570 natjecatelja iz 15 zemalja samo je potvrdilo da već niz godina Umag, Istra i organizatori znaju što je vrhunska organizacija utrke.

Zajednički start na dvije dužine staza od 94 i 119 km koje su mogli natjecatelji izabrati, uz pratnju policije i sigurnosnih vozila na početku i na kraju kolone te zatvorena cijela trasa staze, unutar jednog sata od vodećeg, garantirala je vrhunsku vožnju po novo asfaltiranim dijelovima poznatih dionica Istre oko Vižinade i Motovuna. Natjecatelji su vrlo brzo ulovili svaki svoju grupu i po sunčanom vremenu i uživali u prekrasnoj vožnji, a oni najbrži i u rezultatu.

 

Na kraćoj stazi nastupila su trojica vozača i ostvarili odlične rezultate te je tako Davor Karas zauzeo 24. mjesto u kategoriji seniori, Siniša Herman 18. Mjesto u kategoriji gentleman dok je Hrvoje Tisaj zauzeo 65. Mjesto u master kategoriji.

Na dužoj dionici nastupio je Branislav Buhić i zauzeo vrlo dobro 29. mjesto u kategoriji master.

 

Rezultati: https://my1.raceresult.com/130298/results?lang=hr

X