O klubu

Budući da je naš grad poznat kao “grad bicikla”, ovo je bio samo još jedan logičan korak naprijed kojim smo željeli pokazati svima da je bicikl „in“.

Nakon nekoliko godina bavljenja brdskim biciklizmom, kao mlada ekipa iz Koprivnice, odlučili smo uložiti malo više truda te svojim entuzijazmom i radom podići biciklističku svijest svojih sugrađana na viši nivo.

Logičan slijed bio je 2009. godine osnivanje novog brdsko-biciklističkog kluba BK ROTOR sa željom da privučemo ljude, ne samo iz našeg grada već i šire, na bavljenje tim sportom, kako rekreativno tako i natjecateljski, te time obogatimo sportsku koprivničku scenu i upotpunimo mozaik uspješnosti koprivničkih sportaša.

Zahvaljujući Biciklističkom klubu ROTOR iz Koprivnice u našem je gradu rekreativni brdski biciklizam postao definitivno rekreativni sport broj jedan što se tiće masovnosti u posljednje tri godine. Imati dobar bike i opremu postalo je “must have”, a biti član foruma na www.bk-rotor.hr sastavni dio svakodnevne komunikacije koprivničkih mtb bikera.

Grad Koprivnica prepoznao je naš entuzijazam, te kao jedan od partnera u sklopu međunarodnog projekta Active Access (Aktivno kretanje za Aktivni život), izmjerili smo gps-om i označili biciklističke staze širom okolicom Koprivnice (preko 100 km staza) te je u suradnji s turističkom zajednicom grada Koprivnice tiskana karta koprivničkih biciklističkih i planinarskih staza. Treću godinu zaredom, članovi BK ROTOR-a organiziraju velike rekreativne biciklijade u suradnji s gradom, na kojima se, sada već tradicionalno, okuplja više od dvije stotine biciklista svih uzrasta. U vožnji po šumskim stazama od Bilogore do rijeke Drave uživali su biciklisti iz svih dijelova naše županije te gosti iz Zagreba, Čakovca, Varaždina, Ivanić grada, Kutine i Rijeke što je samo potvrda da je ovakav način rekreacije i druženja u prirodi postao svojevrstan brand u Koprivnici.

Kao ljubitelji vožnje i prirode, organizirali smo nekoliko cjelodnevnih izleta-vožnji i u ostale dijelove Hrvatske i inozemstva, od kojih bi posebno istaknuli vožnju po austrijskim Koralpama (2200 mnv), Sloveniji, Ivanščici, Psunju i Moslavačkoj gori.

Da sve ne bi ostalo na čistoj rekreaciji, kao članovi Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS), sudjelovali smo na više službena utrka iz kalendara HBS-a. Najviše uspjeha vozači su imali na maratonima koji se voze u dužinama od 40 do 80 km i traju prosječno oko 5 h vožnje, te su postigli vrlo zapažene rezultate na najjačim maraton utrkama u Hrvatskoj, Uspon na Zavižan, maratonima Učka, Terra Magica i najpoznatijem međunarodnom Parenzana Istra maratonu koji se održava u okolici Motovuna.

Posebno smo ponosni na organizaciju prvih XC utrka u Podravini u sklopu Sajmenih dana 2011-2013, te na najuspješniji rekreativni brdski maraton u kontinentalnom dijelu Hrvatske – XCM KOPRIVNICA 2014 na kojem je nastupilo čak 164 natjecatelja iz HR, BiH i SLO uz zavidan nagradni fond u svim kategorijama.
Bila je to odlična premijera za budući pokušaj organizacije jedne službene maraton UCI utrke u kalendaru HBS-a, za koji su pripreme već počele…. 😉

Biciklistički klub ROTOR
Ulica Mirka Viriusa 6,
48000 KOPRIVNICA

OIB 47391913941
[email protected]

Žiro račun kod Podravske banke
IBAN: HR1323860021110006150 SWIFT: PDKCHR2X

Statut kluba

X