Fužine 2 Sea ili kako je naša Kika osvojila zlato!

Jučer je završila još jedna legendarna utrka Fužine2Sea. BK Rotor je imao nekoliko predstavnika. Kako su prošli, pročitajte ovdje…

Na Ovoj poznatoj utrci nastupilo je nekoliko Rotorovaca, Kristina Lukačević, Siniša Herman, Vladimir Vresk, Damir Kukec i Davor Karas.
Siniša Herman je osvojio 8. mjesto u kategoriji Master
Damir Kukec je osvojio 13. mjesto u kategoriji Mater
Davor Karas 20. mjesto u kategoriji Classic
Vladimir Vresk je uspješno završio kategoriju Easy na 39. mjestu
A šečer na kraju, Kristina Lukačević je osvojila ZLATNU MEDALJU  u kategoriji classic za žene.
Čestitke svim rotorovcima, a posebno Kiki koja je svakom utrkom sve bolja i bolja….
U nastavku prenosimo opis utrke sa službene stranice:
Najduža, najstrmija i najzahtjevnija utrka Husqvarna Adria Bike Seriesa! Samo za one koji su spremni pobjediti sami sebe!

Na vrhuncu ljetnih sparina kada krcate plaže i ne izgledaju baš tako privlačno, a turisti se uglavnom kupaju u vlastitom znoju više nego u moru, Husqvarna Adria Bike Series vodi vas u hlad! U šume gorskog kotara gdje ste jednostavno primorani osjećati se potpuno drugačije od drugih.

Fužine 2 Sea 2018 – nazvana tako po svojoj najdužoj stazi koja vas od Fužina odvodi na obalu mora i nazad, dakle taman toliko da vas podsjeti zašto bicikl i ljeto u ovim krajevima nisu savršen par – druga je utrka Husqvarna Adria Bike Seriesa i po mnogo čemu ključna utrka serije. A oni koji su je već vozili rekli bi vjerojatno – i najatraktivnija!

Dobar se glas o ovoj utrci brzo proširio po MTB krugovima. Lako za jurnjavu kroz crnogorične šume u okolici Fužina, lako i za vidikovce na samom rubu Gorskog kotara s panoramama koje se rastežu preko kompletnog kvarnerskog arhipelaga, ono o čemu svi pričaju je F2S 80 (EPIC, 78 km / 2.100m.v.r.) i njen spust s 800 na nulu pa od nule nazad na 800, sprint kroz dvije posve oprečne klime i temperaturni šokovi koji ne ranjavaju samo tijelo nego i psihu. Teško fizički, teško tehnički, teško da ima igdje išta ljepše i izazovnije od ove staze. Staza koju svaki biciklist koji drži do sebe mora odvoziti. Za medalju. Za slavu. Za hvalisanje. Za sebe.

Dvije preostale staze, duža F2S 50 (CLASSIC)  od 57 km i kraća F2S 30 (EASY)  od 35 km, napravljene su za uživanje. Uživanje na brdskom biciklu. Red makadama, red singlica, red proplanaka, pogleda prema moru i okolnim brdima, a sve začinjeno šumom i jezerom. Baš kako to i zamišljamo kada razmišljamo o vožnji po Gorskom kotaru.

 

X