Cestovni Kup Hrvatske 48. Memorijala Stjepan Grgac

U nedjelju, 19.08.2018., je u Ivanić Gradu održana utrka za Cestovni Kup Hrvatske 48. Memorijala Stjepan Grgac. Jednu od najdugovječnijih utrka koja nosi ime velikog hrvatskog bicikliste već tradicionalno organizira BK Ivanić.

Na utrci, koja je ove godine održana samo za natjecateljske kategorije, su za BK Rotor nastupili Jan Tisaj u kategoriji u14 te Lovro Krapinec i David Šalomon u kategoriji Junior.

Jan Tisaj je na stazi dugoj 20,6 km u kategoriji U14 ostvario odličan rezultat i plasirao se na postolje na 2. mjesto, i bio najbolji od hrvatskih natjecatelja.

U kategoriji Junior, na stazi dugoj 99 km po vrlo vrućem vremenu i dugoj i zahtjevnoj stazi, je Lovro Krapinec zauzeo 5. mjesto, a David Šalamon, nažalost, nije završio utrku, zbog pada pred sam kraj utrke. Utrka u kategoriji Junior bila je vrlo teška (zbog visoke temperature i dužine), ali i zanimljiva zbog taktike za same vozače, ali i za vozila i članove pratećih timova iz pratnje. Utrka se pratila iz vozila i bilo je dozvoljeno dodavanje vode i napitaka iz vozila. Dakle dašak atmosfere sa velikih utrka profesionalaca. Po tim elementima (dužina trase, konfiguracija, atmosfera) jedina ”prava” cestovna biciklistička utrka u Kupu Hrvatske u cestovnom biciklizmu. Sve ostale utrke su kružnog tipa, sa manjim ili većim krugovima.

Čestitke Organizatoru, pratećoj ekipi Hitne pomoći, Policiji i Redarima (velikom većinom Vatrogasci iz lokalnih DVD-ova) na tradicionalnom organiziranju utrke čija se trasa proteže kroz dvije županije.

Također čestitke našim natjecateljima na hrabrom nastupu!

Darko Krapinec

Predsjednik BK Rotor


Privitci:
48-Memorijal-Stjepan-Grgac-2018-rezultati-2.pdf

 

X