Novosti

Objavljeno: 28.8.2017. 10:03:40

Vozači BK ROTOR-a odlični na MTB FUŽINE2SEA

zoloft smoking weed

zoloft weed effects read

zovir creme matas

zovir zovirax smerteerfaring.website
U nedjelju, 27.08.2017. u Fužinama održan je drugi od tri brdsko-biciklističkih maratona uz ADRIA BIKE SERIES – slikovitog imena FUŽINE2SEA. Samo ime govori kakva je bila ruta staze, od gorskog dijela kotara iz Fužina se spuštalo do obale u Crikvenici i natrag te su natjecatelji već tradicionalno imali na odabir 3 staze: epic 80 km, classic 52 km i small 30 km.
Budući da je prvi maraton održan prije dva mjeseca u Plitvicama, bodovi osvojeni tamo pribrajali su se ovom nastupu tako da je svatko već ovdje znao svoj ciljani domet za ukupan plasman, pa su oni najjači elite vozači iz AUT, SLO, BIH i HR krenuli na epic dok je većina hrvatskih vozača odobrala kraći classic.

Naravno, ni ovaj puta ovaj najmasovniji mtb događaj u HR nije prošao bez BK ROTOR-a i njegove vozačice KRISTINE LUKAČEVIĆ i muškog tripla u sastavu DAVOR KARAS, DAMIR KUKEC i SINIŠA HERMAN.

„Dream Team D&D“ - DAVOR KARAS i DAMIR KUKEC (nedostajala im je samo Marina Perazić za Denis&Denis ;)…) hrabro su odabrali epic stazu od 80 km i 2200 m ukupnog penjenja s ciljem da završe u vremenu vrijednom pohvale pa su to uspješno i činili svo vrijeme zajedničkim snagama na stazi, a i kasnije ušavši zajedno u cilju kao 20. u kategoriji Men do 40 godina i ostati će zapamćeni kao veliki promotori BK Rotora zamijećeni na svim feed zonama kako mali zeleni pustoše bogatu trpezu dostojnu rimskih careva (…pohvala organizatorima, bilo je od banana, naranča, lubenica, do pića…za svakog ponešto).

Drugi dio Rotora, Kristina i Siniša odlučili su nastaviti sa skupljanjem bodova na njima optimalnoj stazi dužine 52 km i 1200 m ukupnog penjanja te su ko zapeta puška čekali start na vrhu brane, s koje se startalo u Fužinama, s pogledom na vijadukt autoceste ZG-RI i prekrasno jezero dolje.

KRISTINA LUKAČEVIĆ je opet pokazala izvrstan karakter i kontinuitet  te ju je dobar rad i pratnja trenera lukavog lisca Luksija opet dovela do prvih 5 žena u apsolutnoj kategoriji.
Po vrlo teškom i vrućem vremenu (negdje je bilo i preko 35'C na vrhovima) Kristina je odvozila svoju najbolju vožnje sezone i ponosno osvojila 5. mjesto.
Rezultat je još veći time što u ženskoj konkurenciji nema dobne granice i da ona kao žena vozi sa duplo mađim curama (da ne kažemo da pobjednici može biti mama) koje treniraju za reprezentaciju te je u ovako kratkom roku (samo jedna sezona) uspjela postići zavidnu visinu fizičke spreme na koju se ne bi posramilo pola muških rekreativaca koji su jučer nastupili na istoj stazi gurajući uzbrdo dok ona vozi.
Naravno, pohvala idu svim curama koje su jučer nastupile.

I kako to obično volimo reći šećer dolazi na kraju (iako je već odavno prestao biti sladak, više star – eng. oldmtf), kakva bi to bila mtb utrka bez veterana iz BK Rotora i tu opet eto jednog uporanog ko mazga koji stalno osvaja drvene medalje (čitaj: pretplatio se na 5. mjesta u kategoriji veterana 40-49 god ove sezone u HR) do sada….ali jučer izgleda da je ova temperatura dodatno zapalila mali žar u nogama SINIŠE HERMANA koji je na stazi od 52km u kategoriji Muški 40-49 godina došao kao najbrži od svih iz HR u kategoriji,
ali kako to obično biva na svim mtb utrkama u HR uvijek se odnekud pojavi neki tamo slovenac (kojeg je mama, kako se u žargonu kaže, rodila z biciklinom i vozil se u brdo prije nego je prohodal i zgleda kaj da ima bar deset god manje i 20 kg manje ;)…) te konačno ove godine stao na postolje osvojivši 2. mjesto (nadamo se da će jednog dana i on postati slovenac ili bar kao slovenac.....tako mršav :)...).

Fenomenalan vikend za BK ROTOR dobra je uvertira za prestojeće MTB Nacionalno XCM prvenstvo 17.09. u Rabcu ove godine.