Novosti

Objavljeno: 30.10.2017. 14:35:59

Izvrstan nastup članova BK ROTOR-a na mtb utrcu u Baškoj

Prošloga vikenda, 14-15.10.2017., u Baškoj na otoku Krku, održana je posljednja mtb utrka iz serijala HUSQWARNA ADRIA BIKE SERIES pod nazivom KRK'n ROLL te su najbolje vozačice i vozači iz cijele regije odmjerili snage u brdsko-biciklističkom maratonu na jednoj od najljepših staza u HR.

Nakon Plitvica i Fužina, ovaj izvrsno organiziran događaj od ekipe iz Adria Bike-a bio je šlag na tortu cijelog serijala i uz popratne sadržaje natjecatelji su zaista mogli uživati u prekrasnom ljetnom vremenu na izvrsnoj stazi koja je definitivno istaknula kandidaturu kao najbolja staza za mtb maraton u HR i šire.

Cijeli serijal, po prvi puta viđen u HR za mtb vozače i one koji se tako osjećaju, opravdao je očekivanja, a naročito njihov moto „profi utrka za rekreativce“ i stvarno su svi željni adrenalina mogli iskusiti iz prve ruke kako je to odvoziti pravu mtb utrku na nekoj od dužina za koju smatraju da su spremni, a to je bilo moguće na tri dužine staza kao i u cijelom serijalu u prosjeku na 30, 50 i 70 km.

Osim nagrada za pobjednike pojedinih staza koje su se u prve dvije utrke dodijelile u nekoliko kategorija, ovaj puta je iščekivanje bilo još veće jer su se bodovi iz sve tri utrke zbrajali, ovisno o težini staze, te su prvih desetak natjecatelja i natjecateljica ukupnom poretku došli i u posljednjem ogledu potvrditi svoj status u međunarodnoj konkurenciji mtb amatera.
Naravno da su favoriti bili licencirani vozači iz HR i SLO te se očekivala vrlo tijesna borba, mjerena u sekundama, koja je u konačnici donijela pobjedu najboljima u kategorijama žene - apsolutno i muškarci prema godištima (senior, master, grandmaster).

Naravno, kao i do sada ni ovaj događaj nije prošao bez nastupa članova BK Rotora za koji su nastupili: vozačica KRISTINA LUKAČEVIĆ i vozači TOMISLAV LONČAR, DAVOR KARASA, DAMIR KUKEC i SINIŠA HERMAN.

Nakon odličnih nastupa Kristina je u ukupnom poretku držala 8. mjesto i trebao joj je vrlo dobar nastup za ulazak u top 5 žena u mtb-u, dok je Siniša, nakon 5.-tog mjesta u Plitvicama i postolja u Fužinama - 2. mjesto, držao ukupno 18. mjesto, ali i odlično 7. mjesto u kategoriji master sa željom za još jednim dobrim nastupom u kategoriji.
Ostatak ekipe bio je dosljedan svojim nastupima iz prijašnjih utrka serijala te su sva trojica vozača nastupila na najtežoj stazi od 70 km i dobrim nastupom željela završiti sezonu.
DAMIRU KUKECU trebalo je 4:30h da završi utrku, TOMISLAVU LONČARU 6:30h, dok je nažalost DAVOR KARAS morao odustati zbog težeg kvara.

Na srednjoj stazi dužine 47 km, KRISTINA LUKAČEVIĆ odvozila je najbolju utrku sezone i stala na postolje kao 2. žena na utrci u Baškoj.
Na istoj stazi, SINIŠA HERMAN, ponovio je odličan nastup iz Fužina i odličnim startom bio je cijelo vrijeme u samom vrhu vodećih na utrci te mu je u samom finišu pripalo postolje za 3. mjesto u kategoriji master sa samo 6 sekundi iz drugoplasiranog što dovoljno govori o tijesnoj borbi tijekom posljednjih nekoliko km utrke.

Nakon ulaska u cilj svih natjecatelja, kasno popodne uslijedilo je proglašenje najboljih iz cijelog serijala u ukupnom poretku žena i muškaraca.
KRISTINA LUKAČEVIĆ ostvarila je san ulaska u TOP 5 ŽENA kao 5. u ukupnom poretku, dok je
SINIŠA HERMAN napravio dvostruki napredak ušavši u TOP 10 MUŠAKARAC kao 9. u ukupnom plasmanu čime je BK Rotor bio jedan od najuspješnijih klubova na ovom serijalu.

REZULTATI : www.adriabike.hrZa kraj (osobni stav autora teksta) VELIKA POHVALA organizatorima iz ekipe ADRIA BIKE-a jer su ovim serijalom i organizacijom pokazali mnogo većima od sebe da se jednom dobrom idejom i radom može privući veliki broj natjecatelja i turista u razne krajeve Hrvatske i da cijela lijepa naše ima još mnogo više za ponuditi u pred i pod sezoni osim slane vode i navoženih plaža. Nadamo se samo da će ovo prepoznati i drugi segmenti našeg društva te podržati ovakve i slične događaje i organizatore u promicanju turizma, zdravog načina života i bavljenja biciklizmom na bilo kojem nivou.