Novosti

Objavljeno: 21.9.2017. 9:48:37

BK ROTOR na EUROPSKOM TJEDNU MOBILNOSTI u Koprivnici

amitriptyline alcohol death

amitriptyline and alcohol death website

lamictal and pregnancy bipolar

lamictal pregnancy

acquistare cialis 5 mg

cialis generico
Povodom Europskog tjedna mobilnosti u Koprivnici od 16.-22. rujna 2017. godine i BK ROTOR,  kao jedan od partnera grada, uključio se već tradicionalno u akciju promocije održivog i zdravog načina života te posebno biciklizma i vožnje biciklom kao jedne od najzdravijih alternativa sadašnjim načinima transporta.


U srijedu, naš član Davor Karas održao je predavanje mlađim osnovnoškolcima koprivničke škole Antun Nemčić Gostovinski pod nazivom „Zašto je važno voziti bicikl“ te su djeca s posebnim zanimanjem i veseljem pratila izlaganje i demonstraciju opreme i samog bicikla, film o našem maratonu, a posebice što je jedan od pomagača bio upravo njihov vršnjak Dino, sin našeg Davora.
Bilo je tu vrlo interesantnih pitanja, od toga kako i čemu služe pojedini dijelovi na biciklu, do smijeha kako striček izgleda u tajicama, ali i već utvrđenoga znanja da kaciga glavu čuva čime su ovi učenici, već sada u najranijoj školskoj dobi, pokazali da roditelji i nastavnici vode posebnu brigu o sigurnosti prilikom vožnja na biciklu koja je jedna od najvažnijih preduvjeta za daljnji razvoj. Također, upućujemo zahvalu i razrednoj nastavnici II C razreda, Đurđici Pošta, koja je prepoznala naš trud i zalaganje u ovom edukativnom segmentu našeg djelovanja.


Također, u sklopu segmenta o cikloturizmu i njegovog razvoja u Hrvatskoj i regiji, istoga dana održana je promocija knjige europskog parlamentarca g. Michaela Cramera iz Berlina koji je predstavio svoju knjigu „Iron Curtail Trail“ u kojoj objašnjava kako je vožnjom na biciklu kroz staze kraj nekadašnje „željezne zavjese“ pokušao spojiti povijest i srušene granice koje su nekada sprečavale ljude u slobodnom kretanju sa sadašnjim modernim smjerom cikloturizma i kretanja.
Sada već davne 2012. godine g. Kramer je igrom slučaja došao u Koprivnicu i uz pomoć prof. Helene Hečimović došao i do članova našeg kluba, Igora Radmilovića, Krešimira Kovačeca i Siniše Hermana, koji su tada s njima odvozili cijeli dio rute od Gole uz rijeku Dravu i granicu s Mađarskom, do susjedne Virovitičko-podravske županije gdje ruta nastavlja prema susjednim državama.
Aktivnim sudjelovanjem na ovom predavanju podsjetili smo se tih dana te možemo biti ponosni da smo i dijelićem našeg truda pomogli u ostvarenju ovoga projekta našeg prijatelja g. Cramera.

Više o knjizi na linku: http://www.esterbauer.com/db_detail.php?buecher_code=ICTN4_E